woensdag 26 maart 2014

(pittige) Massala Noodlesoep

Noodlesoep stond al een tijdje op mijn to-eat lijstje en afgelopen week was het zover: 



Wat heb je nodig? (2 personen)
- 200 gram kastanjechampignons, 
- 200 gram peultjes, 
- 3 lenteuitjes, 
- een half rood pepertje
- 300 ml kokosmelk, 
- 750 ml kippenbouillon, 
- 100 gram noodles (naar keuze),
- 200 gram kipfilet 
- massala kruiden, 
- (zonnebloem)olie, 
- chilisaus
- peper/zout

Wat doe je?
Snijd de kipfilet in stukjes. Marineer met de olie, een flinke eetlepel massala kruiden, 2 eetlepels chilisaus en peper en zout. 

Was de groentes en snijd de champignons en lenteuitjes in stukjes. Halveer de peultjes.  
Snipper de rode peper. 

Bak de kipfilet even aan (die hoeft nog niet gaar te worden). Voeg de gesneden groente erbij en roerbak een paar minuutjes. Houd een paar lenteuitjes apart voor de garnering. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Proef even of de soep goed op smaak is en voeg zo nodig nog wat massala kruiden toe. Voeg de noodles toe en laat nog vijf minuten zachtjes koken, totdat de noodles gaar zijn. 

Verdeel de noodles en kip over twee soepkommen of -borden. Verdeel vervolgens de soep over de kommen en garneer met de lente ui. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten