donderdag 13 maart 2014

Homemade crackers



Crackers vind ik op elk moment van de dag lekker en het liefst met veel zaden en pitten. Crackers zien er niet heel ingewikkeld uit en het blijkt dan ook erg makkelijk zijn om te zelf te maken. Je kunt er goed mee variĆ«ren door zaden en/of pitten te gebruiken die je zelf lekker vindt en het kan niet fout gaan! 

Wat heb je nodig (10 - 12 stuks)?:
- 1 eetlepel zonnebloemolie,

- 80 gram bloem (wat je wilt; ik gebruikte amandelmeel), 
- 80 gram zonnebloempitten, 
- 100 gram lijnzaad, 
- 60 gram sesamzaad,
- half theelepeltje zout, 
-  (ongeveer) 300 ml water

Wat doe je?

  • verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Doe alle droge ingrediĆ«nten in een kom. Kneed en voeg beetje bij beetje het water toe totdat het deeg een  ronde bal vormt. Het mag best een vochtig geheel zijn. Laat 10 minuten staan. 
  • Leg een bakpapier op de oven plaat en spreid het deeg goed over de bakplaat uit. Zorg dat het deeg   overal even dik is en hanteer de dikte van een cracker. 
  • Snijd in het uitgespreide mengsel de vorm van de crackers uit. 
  • Doe de crackers in de oven, ongeveer 25 minuten totdat de bovenkant mooi bruin kleurt. 
  • Als de onderkant nog wat zacht is, draai dan de crackers nog even om en doe dit nog ongeveer 10 minuten in de oven. 
  • Laat afkoelen op een rooster en klaar! De crackers zijn enkele dagen houdbaar door ze in een plastic zak en vervolgens in een blik of afgesloten pot te bewaren. 


Lekker met boter en kaas! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten