woensdag 26 maart 2014

Wentelteefjes van witte broodjes


Wentelteefjes vind ik heerlijk. Eerlijk gezegd maak ik ze nooit, terwijl het supersimpel is. Ik had nog witte bolletjes over en besloot daarvan wentelteefjes te maken. Ik vond het echt heel erg lekker! Omdat de broodjes wat dikker zijn, werden ze aan de buitenkant lekker krokant en van binnen een beetje zacht. JUM! 


Wat heb je nodig? (1 persoon)
- 2 witte kadetjes, 
- 1 ei, 
- 200 ml melk, 
- 2 grote theelepels kaneel, 
- 1 zakje vanillesuiker
- (room)boter om in te bakken

Wat doe je?
Meng het ei, de melk en kaneel met een garde in een diep bord. Haal de bruine kort van de kadetjes en snijd elk kadetje verticaal doormidden. Dompel elk stukje brood in het ei/melk mengsel. Zorg dat het brood het mengsel goed opneemt. Laat de broodjes vijf minuten staan. 

Verwarm de boter in de pan en laat heet worden. Bak de stukjes brood rondom zodat je rondom een lekker krokant korstje krijgt. Leg de broodjes op een bord en strooi er de vanillesuiker (en eventueel nog wat kaneel) over. Klaar! 

PS als toetje lekker met een bolletje vanilleijs! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten