vrijdag 28 februari 2014

Homemade cruesli met gekarameliseerde (hazel)noten



\
Ik houd van ontbijten en dit is een grote favoriet: kwark met fruit en zelfgemaakte cruesli met gekarmeliseerde noten. Heerlijk, gezond en het vult heel goed. 

Wat heb je nodig?
- 15 gram havermout, 
- 10 gram ongebrande noten, 
- fruit (ik vind appel, peer of banaan het lekkerst bij dit ontbijt), 
- kaneel
- 1 eetlepel agavesiroop
- (magere) kwark, 
- bakpan. 

Wat doe je?
Snijd de noten in stukjes. Zet de bakpan op middelhoog vuur en doe daar de havermout met de gesneden noten in. Strooi daar kaneel over, zoveel als je lekker vindt. Rooster de havermout met de noten ongeveer vier a vijf minuten. Pas wel goed op dat het niet verbrandt en zet nodig het vuur wat lager. Snijd ondertussen het fruit in stukjes. Voeg de agavesiroop toe aan de pan en meng het geheel met een spatel. 
Doe de kwark in een kom, het fruit erbij in en strooi daar je zelfgemaakte cruesli overheen en klaar! Eet direct op, want dit is het lekkerste wanneer de cruesli nog een beetje warm is. Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten